Stranac Igor Kordej

ISBN:

Published: 1990

Paperback

60 pages


Description

Stranac  by  Igor Kordej

Stranac by Igor Kordej
1990 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 60 pages | ISBN: | 5.14 Mb

Neobična je sudbina stripa Stranac. Nastao je 1979-1980. godine i prvih 12 tabli pojavilo se u zagrebačkom Studentskom listu početkom 1980. Ostatak nije štampan punih šest godina. Mogu se samo pretpostaviti izdavački razlozi neobjavljivanja, aliMoreNeobična je sudbina stripa Stranac. Nastao je 1979-1980. godine i prvih 12 tabli pojavilo se u zagrebačkom Studentskom listu početkom 1980.

Ostatak nije štampan punih šest godina. Mogu se samo pretpostaviti izdavački razlozi neobjavljivanja, ali sigurno je jedan od razloga bilo autorovo oklevanje da nastupi sa jednim naglašeno ličnim ostvarenjem. Na nagovor jednog prijatelja, Kordej se 1985.

godine vraća Strancu, vrši mestimičnu tekstualnu i crtačku reviziju, da bi strip bio objavljen u četiri nastavka u YU strip magazinu 1986-1987. godine. Pre potpunog objavljivanja maja 1986. bio je kompletno izložen u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Tako se prava premijera 52 stranice ovog stripa nije dogodila u strip-reviji nego u galeriji.Ništa manje nije neobičan ni sadržaj Stranca koji izmiče uobičajenim žanrovskim svrstavanjima.

Predstavlja neku vrstu lažne naučne fantastike. Sastoji se iz snova, košmara za koje se ne može pouzdano reći da li sačinjavaju niz ili koncentrične krugove. Odnos između likova se tako uspostavlja da oni ne znaju ko je deo čijeg sna ni da li zaista postoji glavni snevač. Junaci u Strancu su stranci u svojim snovima. Niz lažnih buđenja samo potvrđuje njihovu pripadnost košmaru.

[...]Zoran ĐukanovićEnter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Stranac":


haifastreetfoodtours.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us